tirsdag den 14. januar 2014

Blomkålsbearnaise

There is a first time for everything

Jah. Min elskede "Low Carb High Fat" har ikke været udpræget rost her hjemme. "Du er en omvandrende kolesterol bombe" får jeg ofte smidt i hovedet. (Er ikke ligefrem udpræget overvægtig, og har sjældent følt mig SÅ sund som efter min livsstils ændring.)

Maden er heller ikke just i høj kurs, nødder er ikke et hit, og diverse retter er erklæret dybt underlige. (Har en ret så gammeldags kæreste, der mener, at hvis man så meget som ændre fra oksefars til kalkunfars i en lasagne. ER DET IKKE EN LASAGNE!!!!) 

Så mit hoved har kørt på fuld kraft, måtte finde en ret der kunne give min mad lidt credit. 
Retten blev.... 


Bønne/bacon-salat med hakkebøf, blomkålsbearnaise (og nogle lækre ovnkartofler til drengene) 

Maden faldt i god jord hele vejen rundt :) og aftensmaden på LCHF er nu tættere på "normal". En helt igennem skøn tanke i½ mit hoved <3

Kampen "raffineret sukker VS sunde alternativer" bliver nok aldrig afsluttet, men lidt uenighed er el altid sundt ;)

Her er et billede af sønnens tallerken:




Bønnesalat



  • ½ pose optøede bønner
  • 1 pk bacon i skiver
Steg baconen sprød på en pande.
Læg bønnerne i et ildfast fad og smulder baconen over.

(hvis man er blevet ligeså glad for sit fedt som mig, kan man jo hælde bacon-fedtet over så det giver smag i ovnen)

Bag i ovnen ved 200 grader i 20 min. Vend lidt undervejs



Blomkålsbearnaise

  • ½ blomkålshoved
  • 1 lille løg
  • 250 g smør
  • 1 spsk tørret estragon
  • 1 spsk bearnaiseessens
  • salt og peber
Rens blomkål og pil løg
Kog begge dele møre i en gryde
Hæld vandet fra (sørg for der ikke er for meget væske tilbage i blomkålen)
Blend løg og blomkål helt fint
Rør de resterende ingredienser i mosen. Smag til med estragon, salt og bearnaiseessens efter egen smag.

Det skal bestemt laves igen MEGET SNART :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar